PAISATGE

El massís de Montserrat té una morfologia singular, única. D’uns 10 km. de llargada per 5 d’amplada, amb un perímetre de 25 km. i una altura màxima de 1.235 m. – s’aixeca quasi bé a plom sobre les terres baixes. El contrast d’aquestes alçades és un tret característic d’aquesta muntanya. Per la seva situació i context, Montserrat és una muntanya isolada i ben visible des d’una gran extensió de les terres catalanes.

 Molts autors destaquen la seva bellesa natural, formada per una vegetació abundant, malgrat la manca d’aigua, enmig de la grandiositat i originalitat de les agulles i roques. La bellesa natural de Montserrat ha estat un sentiment permanentment present en moltes de les descripcions de la muntanya. En el text Montserrat muntanya de Catalunya s’explica com ha anat evolucionant la comprensió de la muntanya de Montserrat com a paisatge al llarg dels anys.

Montserrat. Guia historic del pelegrí Mirada a la muntanya, al monestir i al santuari de Santa Maria de Montserrat a inicis del segle XX

 
 
Retornar a Muntanya