Cinquè misteri de Goig

Jesús entre els doctors del temple

El Cinquè Misteri de Goig està inspirat en l’evangeli de Lluc (Lc 2,41-52). El monument s’instal•là a finals de 1905 i beneït el març de 1907. Fou finançat pel Sr. Joan Marcet i altres industrials de Terrassa.

Cinque misteri goig IMG_9879

El misteri fou inaugurat el març de 1907 i és obra de l’arquitecte Joan Martorell i Montells (1833-1906) i l’escultura és de Josep Maria Bernades i Mestres (1867- 1939). Posteriorment el misteri fou reformat per l’arquitecte Lluís Muncunill i Parellada. El monument està a la dreta del camí en direcció a la Santa Cova.

Cinque misteru goig detall 1024 IMG_9879

El monument té forma de paret per a inscriure un panell en baix-relleu. A la part davantera del mateix ens trobem amb una petita barana de ferro forjat que separa l’espectador de l’escena. Tot el monument està realitzat en llenguatge neogòtic, tant el remat central com les dues pilastres laterals. L’escena del relleu es força típica: al centre es pot veure a Jesús que explica la doctrina als mestres de la Llei. Al darrere s’entreveuen les figures de Sant Josep i la Verge Maria que observen, com a pares sorpresos, el que està passant.

La inscripció del monument és la que segueix: “POST•TRIDVVM MEDIO DOCTORVM/ IMVENERVN ILLVM IN TEMPLO SEDENTEM IN”

Cinque misteri goig detall B 1024 IMG_9882

image_pdfimage_print