Can Maçana – coll del Miracle – Pas de l’Esfinx – Can Maçana

Itinerari: Espectacular passejada per un indret força feréstec i solitari del massís montserratí. Per la seva alçada ofereix immillorables vistes de la part occidental de la muntanya. Sortida des de can Maçana en direcció al coll de la Portella, refugi Vicenç Barbé, coll de Port i coll del Miracle.   El camí del Pas de l’Esfinx s’inicia uns metres després del coll del Miracle, en direcció al Montgròs. El camí s’enfila decididament entre roquissar i bosc, passant un tram equipat amb un doble passamà de corda, fins arribar al Pas de l’Esfinx. Es baixa resseguint la base d’algunes de les grans agulles d’aquesta zona fins trobar la capçalera del torrent  de la Coma dels Naps de Baix. Després de seguir en paral·lel el torrent el camí de baixada acaba en el camí de les Comes i es continua cap al coll de les Comes. Es segueix aquest camí en direcció al torrent de la Coma dels Naps de Dalt, la balma de les Pruneres arribant de nou al coll del Miracle. Des d’aquest indret es retorna al lloc d’inici de l’itinerari pel camí de la Foradada o GR172.

Al coll del Miracle s’hi pot accedir des de diverses contrades, com pot ser can Maçana o des del pedró del Regató. Pocs metres després del coll, a ma esquerra hi ha una pintada en blau damunt de la roca que senyalen l’inici d’aquest itinerari indicant que el camí porta fins els Ecos. Les ressenyes antigues d’aquest itinerari esmentaven que el camí del pas de l’Esfinx estava equipat amb cables que feien de passamans i algunes cordes amb nusos. L’antic passamà, força deteriorat pel pas del temps, ha estat substituït, no fa pas massa per la doble corda amb nusos que ajuda transitar per un indret on una caiguda por tenir conseqüències greus. En algunes de les clapes rocoses que són com parets encara s’observen alguns parabolts dels antics anclatges dels passamans.

Dificultat:  L’itinerari té uns passos difícils per pujar i baixar del pas de l’Esfinx. A la pujada cal avançar, en diversos moments, per damunts d’uns roquissars alguns més dificultosos que altres. El darrer abans del pas de l’Esfinx hi ha una doble corda en dos trams que facilita el trànsit. La baixada també és a estones per damunt d’uns roquissars i cal fer-ho amb atenció evitant fer-ho si està moll.

Material recomanat: És necessari portar aigua (recomanable un litre i mig a l’estiu), botes de tresc, roba d’abric segons el temps i, a l’estiu, barret.

 

Distància 12,55 km
Durada 4 hores 48 minut

 
Altitud màxima 1.157 metres
Altitud mínima  679 metres
Alçada de la sortida  733 minuts
Alçada de l’arribada  733 minuts
Guany   424 metres
Desnivell màxim   478 metres
Ascensió acumulada des de la sortida   2.127 metres
Descens acumulat des de la sortida   2.113 metres

 
Descripció de l’itinerari

 

0 minuts Sortida des del coll de Can Maçana. Des del coll al costat del mas de can Maçana hi ha una àrea de pícnic, amb taules i bancs situats en petites feixes del terreny amb arbres i un plafó informatiu del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Prendre la pista ampla que puja al nord est entre les taules del pícnic i en suau pendent s’orienta cap al massís. És el GR172 senyalitzat amb les marques blanques i vermelles. Antigament aquest camí es coneixia com el camí de la Foradada.

1 minut Bifurcació. A pocs metres de l’inici el camí es bifurca. Cruïlla senyalitzada amb un senyal indicador i un plafó amb les rutes de BTT per aquest zona. La pista de la dreta porta a El Bruc. Cal prosseguir amb pujada ara més pronunciada per la vessant esquerra del turó del Castell de la Guàrdia travessant un bosquet de pinasses. Es comencen a veure marques de sender de gran recorregut GR (blanques i vermelles) i de sender de petit recorregut PR (blanques i grogues). 

8 minuts. Mirador panoràmic. A l’esquerra del camí hi ha un replà amb un plafó panoràmic d’interpretació de la visió orientada al nord. Es veuen els Pirineus, Port de Compte i el Cadí, a més de gaudir d’una àmplia visió de la comarca del Bages.

13 minuts Bifurcació. En un collet estret hi ha una cruïlla a la dreta, és el camí que porta a Sant Pau Vell. Senyal indicador. Continuar de front per la pista que planeja a l’est. Tot seguit es veu al davant les roques de la regió de les Agulles i la roca Foradada que queda a la seva esquerra. Poc més enllà, en un replà de la carena on hi un grup de pinasses amb algunes alzines i roures.

15 minuts. Coll. Arribada a l’extrem oest del coll de Guirló. A la dreta hi ha una pista que baixa al Bruc al costat del torrent de la Diablera. A la part alta del coll, entre uns pins, surt el camí que baixa cap a l’antic camí carreter de Montserrat i a la carretera de can Maçana. Continuar pel camí ample de l’esquerra que planeja en direcció a la Cadireta i la Foradada. Es segueix el recorregut del GR i del PR. Senyal indicador.

17 minuts. Coll. Extrem est del coll de Guirló. Primer es troba una tanca de fusta. Tot seguit camí de la Portella. Senyals grogues i blanques/grogues. Indicador. Deixar el camí de l’esquerra, molt més ample, que porta a la Cadireta i a la Foradada. Seguir pel camí de la dreta en direcció sud-est. El camí comença amb una pujada suau, passa per zones de vegetació frondosa, i ressegueix el peu de la paret oest de la regió d’Agulles que queda a l’esquerra. Es planejant suaument per sota les Agulles. Es passa pel costat d’una roca balmada caiguda dels cingles que queden a l’esquerra. Més enllà s’arriba a la base d’unes roques en un esperó del vessant, des d’on es té una bona vista. Es veu a la dreta la zona de Sant Pau Vell, el castell de la Guàrdia i l’ampla  capçalera del torrent de la Diablera. Davant podem descobrir la majestuositat de la Portella Gran i al seu costat, en direcció sud, la Miranda i el Dauet de la Portella. Pujada cap a la Portella, travessar una roca inclinada i, més amunt, una altra fins a arribar al peu del pas de la Portella. Atenció si la roca està molla. Al llarg del camí es troben marques grogues i algunes poques grogues i blanques.

29 minuts. Pas de la Portella. Pujada per una estreta i dreta canal entalla entre dues roques per una mena d’esgraonat de roca fins al collet de la Portella. Algun graó ha estat reforçat artificialment. Caldrà pujar amb cura aprofitant els graons naturals i artificials. En alguns punts caldrà ajudar-se amb les mans. Cal afermar bé els peus perquè les roques estan força gastades pel pas de la gent. A la dreta del pas queda la Roca Gran de la Portella o agulla superior de la Portella. A ma esquerra, una mica més retirada, es troba la Portella Petita o agulla inferior de la Portella. Aquestes agulles defineixin un paisatge característic de la regió d’Agulles.

32 minuts. Bifurcació i coll. Al final de la canal de la Portella s’arriba pròpiament al petit collet de la Portella, indret de petites dimensions i amb poca visibilitat. Des d’aquest coll es pot contemplar la majoria de formacions singulars que integren la regió d’Agulles i al fons es veu també la regió dels Ecos i el Montgròs. Cruïlla de corriols. Seguir pel corriol que baixa que baixa a la dreta més marcat que el que queda a l’esquerra que s’enfila per fer la travessa d’Agulles. Tot seguit es creua un petit barranc i es deixa un corriol que puja a l’esquerra. Travessar un grup dens d’alzines, després el camí es bifurca. Alguna marca de PR. Travessar una garriga i una brolla. Es veu el refugi d’Agulles que queda al davant enlairat al damunt d’un esperó rocós. Continuar baixant fins arribar al torrent de les Boïgues

33 minuts. Bifurcació. A ma esquerra surt un corriol que s’enfila paral·lel al torrent cap a l’Aglà i la Miranda de les Boïgues. Seguir pel camí que puja al refugi.

37 minuts Bifurcació. Cruïlla amb el camí que ve per la dreta des dels Pallers. Indicador. Marques grogues i blanques.

39 minuts Bifurcació.  A ma esquerra surt un corriol que s’enfila paral·lel al torrent cap a l’Aglà i la Miranda de les Boïgues. Seguir pel camí que puja al refugi.

41 minuts Bifurcació. Novament a ma esquerra surt un corriol que s’enfila primer als Pouetons d’Agulles i després cap al cor de la regió d’Agulles. Seguir en direcció al refugi que està a tocar.

42 minuts Refugi de les Agulles “Vicenç Barbé”. Petit refugi de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya situat damunt d’un esperó rocós de la muntanya al peu de la roca de la Partió, en el vessant sud de la regió de les Agulles.  Sortir del refugi en direcció nord-est tot vorejant la roca de la Partió i la seva balma per la seva dreta. Passat al peu de la balma s’entra dins d’un bosc. Creuar un petit barranc tot sortint del bosc i arribada a un nou barranc.

45 minuts Bifurcació. Cruïlla amb la canal Amplia. Canal, com indica el seu nom, ampla i planera i una mica erosionada coberta d’un alzinar dens. Bifurcació del camí. Indicador en una pedra: Coll d’Agulles, a l’esquerra en direcció nord-est i coll de Port en direcció sud. Seguir en direcció a aquest coll.

46 minuts Torrent del Cargol. Un cop superat el torrent del Cargol  a la dreta hi ha un petit corriol a l’inici d’un bosquet per anar a la Miranda de les Agulles. Està senyalitzat per una fita. Seguir pel camí principal en direcció a coll de Port.

54 minuts. Coll. Collet en un trau de roca al peu d’una carena. A la dreta hi ha uns petits turons rocosos  accessibles per una fàcil grimpada, des d’on hi ha una vista extraordinària del territori. El seus noms són ben entranyables gràcies a generositat i enginy de Manuel Punsola: Rigol, López i Patronat. Al peu del primer turó el camí gira bruscament a la dreta en franca baixada. Evitar agafar el corriol que planeja i està ben fressat perquè és una aproximació a vies d’escalada. La baixada és pronunciada amb alguna ziga-zaga per anar a trobar l’entorn del torrent del Lloro.

57 minuts. Bifurcació. Cruïlla amb el camí que baixa al costat del torrent del Lloro en direcció a la cova de l’Arcada que en el seu inici baixa pel mateix buc del torrent. Un cop passat aquest torrent el camí de coll de Port segueix pujant en fortes llaçades per un roquissar en direcció a les imponents agulles de la regió dels Frares Encantats ben visibles al fons.

1 hora 4 minuts. Bifurcació. Seguir pujant. A la dreta es troba un drecera del mateix camí tan fresada com el camí principal no cal agafar-lo. Cruïlla amb el camí ascendent del Lloro que s’enfila cap el nord que mena al curiós pas del Dit, agulla visible a primer terme, pujant a la carena entre el Lloro i la Monja, al bell mig de la regió dels Frares Encantats. Prosseguim pel camí principal pujant per roquissar i per bosc. Hi ha marques blaves ben visibles.

1 hora 9 minuts. Coll. Coll del Pas del Príncep, estreta portella entre agulles pètries, quasi a la mateixa altura que el coll de Port. La vista s’obre a llevant. S’inicia una nova baixada per la banda oposada del coll a una nova vall, la del torrent de les Grutes. Baixada suau per sota l’agulla Gran del Pas del Príncep en direcció al torrent de les Grutes. Entrada en la vessant del torrent de les Grutes.

1 hora 13 minuts. Bifurcació. A la dreta mig amagat hi ha el camí que baixa pel torrent de les Grutes cap a la cova de l’Arcada.

1 hora 15 minuts. Font de l’Esllavissada. A mà esquerra es passa a tocar de la font de l’Esllavissada. Font situada dins d’una gran balma formada per grans blocs esllavissats, hi ha tot de degotalls que s’han conduït cap a una basseta de formigó, que té una petita represa. L’aigua acumulada surt per un tub cap a un canaló, que funciona com abeurador per fauna. L’aigua és neta, de molt bona qualitat, i molt aprofitada pels excursionistes. Un rètol del Parc Natural –una ceràmica feta per les monges de St. Benet- senyalitza la font.  Rètol. Bona balconada sobre la regió de l’Esfinx.

1 hora 16 minuts. Balma. Just passada la font, a ma esquerra es veu una balma lleugerament obrada.

1 hora 18 minuts. Coll de Port. Cruïlla important de camins montserratins. El que es duia des de la Portella continua cap el Montgròs. Al coll també hi arriba el camí de coll de Port que baixa per la cara nord per enllaçar amb el GR172 després de trobar-se amb el camí del coll de les Agulles. També des del coll de Port surt el caminoi que en força pujada puja porta a l’Enclusa per iniciar la travessa de la regió dels Frares Encantats. Prosseguir pel camí de coll de Port en franca baixada.

1 hora 19 minuts. Balmes. Sortint de coll de Port el camí segueix planejant orientant-se cap al sud. Es passen per vàries balmes, algunes prou espaioses per aixoplugar en cas de necessitat.

1 hora 25 minuts. Coll del Miracle. Bifurcació de camins. Arribada al petri coll del Miracle al redós de l’agulla del mateix nom. Des d’aquest coll surt la vertical drecera del Miracle que permet arribar ràpidament al GR172 i abans a la fonts dels Aurons des d’on es pot emprendre l’itinerari del Salt de la Nina. Seguir pel camí del Montgròs en suau planejada.

1 hora 26 minuts. Bifurcació.  A pocs metres del coll, en la primera clapa de roca a l’esquerra s’inicia el camí que permet accedir al pas de l’Esfinx. Damunt de la roc està pintat en blau el nom els Ecos. El camí comença amb una forta  pujada per damunt de entre arbres i alguna clapa rocosa orientat a les roca dels Aurons i la seva Miranda. Alguna senyal vermella.

1 hora 28 minuts. Roquissar. El camí s’enfila força per damunt d’un roquissar a sota de la roca  anomenada Mirador del Vent. El pas pel roquissar sempre es intuïtiu guiant-se per les marques quan es veuen. Després es camina per dins d’un bosquet. Es passa a prop de la roca d’en Guillot.

 1 hora 43 minuts. Pas exposat. El camí s’insinua per unes tènues marques per damunt de la roca. És un pas força exposat. De tant en tant es troben marques vermelles en els arbres.

1hora 53 minuts. Pas exposat. Pas amb doble corda de nusos dividia en dos trams. Les cordes donen molta seguretat en una pas força exposat. Tot seguit el camí puja aprofitant arrels i arbust. Aquest pas està a sota mateix de la Miranda dels Aurons. Tot seguit s’entra dins d’un bosquet.

1 hora 57 minuts. Canal. Pujada per una canal al peu de la Miranda dels Aurons i l’Enganxada. Tot seguit desviar-se un parell de metres del camí per situar-se al capdamunt de los roca 232 coneguda com la Roca Est de les Roques veïnes de la Vella. Magnífiques vistes de la regió dels Frares Encantats i Agulles, coll de Port i del Miracle, el Cabrit i la serra del Cabrit.

2 hora 02 minuts. Canal. Pas per una petita canal que és un trau rocós entre la Roca de la Cantonada i el llom de l’Esfinx. Cal ajudar-se amb les arrels.

2 hores 04 minuts. Pas de l’Esfinx. Coll entre la Gropa de l’Esfinx i el Guardià de l’Esfinx. Pas estret situat en el coll que separa la Miranda dels Aurons, l’Enganxada i la roca de la Cantonada de l’Esfinx i la gropa de la roca de l’Esfinx. Passejar pel capdamunt de la Gropa de l’Esfinx fins just a sota del cap de l’Esfinx. Vistes immillorables de les dues Comes del Naps i del serrat del Cabrit, i les agulles de la regió del Montgròs, Frares Encantats i al fons tota la regió de les Agulles.

Retorn al coll. Avançar cap al nord per damunt de pedra al peu de la roca de la Cantonada, l’Enganxada fins situar-se al capdamunt de la roca dels Enamorats. Novament magnífiques vistes, especialment de les grans roques que integren l’entorn del Salt de la Nina que queden a tocar.

2 hores 09 minuts. Mirador. Baixada del mirador de la roca dels Enamorats per entrar dins d’un bosquet que es troba al peu del Salt de la Nina. El camí pren una forta baixada sortint de la zona boscosa per transitar en una llarga baixada per damunt de la pedra viva de la roca 208, una de les grans masses pètries  integrant de les anomenades roques del Salt de la Nina. Cal estar alerta de seguir les senyals de pintura vermella damunt de la roca o en algun arbre. Evitar el pas, si la pedra està molla.

2 hores 37 minuts. Bifurcació. Cruïlla de camins al peu de la roca denominada Eco petit. A l’esquerra el camí hi ha el camí que permet fer la travessa dels Ecos i a la dreta el camí que baixa per anar a trobar la capçalera del torrent de la coma dels Naps de Baix. El camí segueix en considerable baixada per damunt de roca o entre arbres. Entrada a l’entorn de la capçalera del torrent de la Coma dels Naps de Baix.

2 hores 40 minuts. Torrent. Arribada al torrent de la Coma dels Naps de Baix. Continuar baixant per damunt d’un roquissar.

2 hores 52 minuts. Bifurcació. Després de baixar resseguint en paral·lel el torrent el camí acaba en el camí del Montgròs que està ben a prop. Girar a la dreta. El camí s’enfila decidídament cap el coll de les Comes.

2 hores 56 minuts. Torrent. Creuar el torrent de la Coma dels Naps de Baix. La construcció d’una paret artificial ha permès fer un petit bassal conegut amb el nom de Bassal dels Avellaners conegut també com a Bassal dels Ferros presidit per la roca del mateix nom i una mica més enllà la gran roca del Sol. Aquest bassal avui és aprofitable sols per als animals salvatges de la regió. El camí comença la pujada per dins de bosc espès amb graonades entre arrels, i després per una llenca de pedra, ben orientats per uns pertinents senyals grocs. Avançar en direcció del coll de les Comes. Zona envoltada d’agulles i roques dominat tot per la majestuosa agulla del Cabrit, coneguda també com a Cilindre.

3 hores 9 minuts. Coll. Després d’un petita pujada per un roquissar amb tènues marques grogues que cal endevinar s’arriba al coll de les Comes, pas petri situat al NE de la roca del Cabrit, o Cilindre, a l’esquerra i la Taula d’en Bernat a la dreta. Al peu de la vessant est del Cabrit hi ha una balma obrada que, en el seu temps, deuria ser aixopluc de carboners. Baixada del coll per un flanqueig per una cornisa de roca, una llaçada en trau de roca molt propi dels passos montserratins. Primer es baixa seguint la mateixa  direcció que es duia a l’arribar al coll, el nord, però tot seguit, es segueix en direcció contrària , el sud. Entrada en l’àrea del torrent de la coma dels Naps de Dalt.

3 hores 12 minuts. Bifurcació. A l’esquerra surt el corriol que permet arribar al capdamunt de la roca dels Nuvis. Inici de baixada per una canal terrosa molt llarga i forta amb pedres i arrels que permet situar-se a la dreta del torrent.

3 hores 16 minuts. Fi de la canal. Quan s’acaba la canal s’entra a un bosquet dins del qual s’observa les restes d’una gran carbonera al costat de la capçalera del torrent de la Coma dels Naps de Dalt. A la sortida del bosc s’entra en diverses clapes de pedra en pujada. Orientar-se per algunes senyals de pintura groga.

3 hores 25 minuts. Bifurcació. Fita a l’esquerra que marca un corriol que orienta per entrar i creuar el torrent de la Coma dels Naps de Dalt i anar a buscar la part superior de la carena del serrat del Cabrit.

3 hores 34 minuts. Bifurcació. Cruïlla a l’esquerra d’inici de la carena de la serra de les Saleres. Es deixa  l’entorn de les Comes per entrar a l’ampla clotada de les Grutes. Tot seguit es  torna a entrar en atapeït alzinar. Una mirada enrere permet veure l’Esfinx.

3 hores 36 minuts. Balma. El camí passa per l’anomenada cova de les Pruneres. Antigament, aquesta balma anomenada cova quedava a la dreta del camí, mig amagada uns metres per damunt seu. Aquesta cova, sovint arranjada i condicionada fins per a pernoctar-hi, està sota la característica roca anomenada la Vella. Cal fer atenció al camí veritable, senyalat, evitant els viaranys, algun molt ben marcat, que baixen a la clotada sense arribar a cap lloc. El camí bo no perd altura i va a prop de la paret, tot i que al començament està una mica tapat per la vegetació. El camí millora progressivament. Bones vistes del coll del Miracle i el coll de Port, on destaca l’agulla dita Cor de Be i la del Miracle.

3 hores 41 minuts. Torrent. Creuar el torrent dels Cirés. A la dreta pot veure’s la roca encastada dins del seu buc.

3 hores 43 minuts. Bifurcació. Corriol a l’esquerra que porta al capdamunt del Mirador dels Cirés. Bonica vista de tot l’entorn del torrent dels Cirés, el torrent de les Grutes, la serra de les Saleres i les principals agulles de les seccions de la Miranda del Príncep i Frares.

3 hores 46 minuts. Bifurcació. Damunt d’un roquissar es troba, a la dreta, l’inici del camí de la travessa dels Ecos agafat anteriorment per pujar al pas de l’Esfinx.

3 hores 47 minuts. Coll. Arribada al coll petri del Miracle. Collet secundari ben marcat, per un trau de roca baixa la relliscosa drecera del Miracle, sempre millor fer-la de pujada. A la dreta del camí hi ha diverses balmes petites, sovint també endreçades, que ja d’antic foren refugis dels carboners. El camí, planejant, vira definitivament vers el nord-est.

3 hores 54 minuts. Coll de Port. Fer el retorn pel camí de  coll de Port. A l’inici en franca baixada en una llaçada sota la protecció de la gran roca de coll de Port. El coll queda ràpidament enlairat. Tot seguit cal esquivar un gran arbre caigut que quasi barra el pas.

 3 hores 56 minuts. Font. El camí passa per la recollida font de coll de Port. Arrecerada sota una petita balma, al peu de la paret dels Frares, una basseta de formigó i pedres, feta recentment pel Parc Natural, recull l’aigua d’uns degotalls –té un broc que sovint queda per sota el nivell de l’aigua. Un sobreeixidor omple una petita cavitat rectangular, que serveix d’abeurador per a fauna. Tot al voltant hi ha regalims i degotalls. La font està senyalitzada amb una rajola de ceràmica. El camí comença a baixar de forma desigual.

4 hores 04 minuts. Bifurcació. Cruïlla amb el camí de les Agulles que permet arribar al coll d’Agulles o Portell estret. Continuar baixat pel camí de la dreta. Baixada cada cop més pronunciada.

4 hores 13 minuts. Bifurcació. Després de una forta baixada en llaçades curtes i sovintejades s’arriba a la cruïlla amb l’actual GR 172 antic camí de la Foradada a Santa Cecília. Girar a l’esquerra. Curta pujada suau i seguidament el camí va planejant.

4 hores 17 minuts. La Cadireta. El camí, després un planejar suaument, es situa a sota mateix de la roca coneguda com la Cadireta.

4 hores 32 minuts. La Biga. Continuar avançant sense perdre alçada. El camí passa sota de la roca coneguda com la Biga, dita així per l’existència d’una gran biga feta servir en el seu temps pels bombers de la Generalitat com a lloc d’ensinistrament.

4 hores 33 minuts. Bifurcació i coll. Arribada a l’extrem oriental del coll de Guirló. A l’esquerra  s’inicia el camí de la Portella agafat a l’inici de l’itinerari. Seguidament  tanca de fusta.

4 hores 35 minuts. Bifurcació i coll. Arribada a l’extrem occidental de l’ampli coll de Guirló. A l’esquerra surt el camí que porta al municipi del Bruc resseguint el torrent de la Diablera; a la dreta, entre uns pins, hi ha el corriol que permet baixar a la carretera de can Maçana passant per la font de l’Alba

4 hores 36 minuts. Bifurcació. Després d’una suau pujada s’arriba a la cruïlla, a l’esquerra, on surt el camí cap a l’esglesiola de de Sant Pau Vell. Ara el camí comença una franca baixada cap a can Maçana.

4 hores 41 minuts. Cartell panoràmic. A la dreta del camí hi ha un replà amb un plafó panoràmic d’interpretació de la visió orientada al nord. Es veuen els Pirineus, Port de Compte i el Cadí, a més de gaudir d’una àmplia visió de la comarca del Bages.

4 hores 47 minuts. Bifurcació. Cruïlla a l’esquerra amb un camí cap al poble del Bruc. Indicador.

4 hores 48 minuts. Final. Arribada a can Maçana. Final de l’itinerari

 

Can Maçana – Coll del Miracle – Pas de l’Esfinx – Can Maçana

Can Maçana – Coll del Miracle – Pas de l’Esfinx – Can Maçana

Can Maçana – Coll del Miracle – Pas de l’Esfinx – Can Maçana

Can Maçana – Coll del Miracle – Pas de l’Esfinx – Can Maçana

Can Maçana – Coll del Miracle – Pas de l’Esfinx – Can Maçana

Can Maçana – Coll del Miracle – Pas de l’Esfinx – Can Maçana

Can Maçana – Coll del Miracle – Pas de l’Esfinx – Can Maçana

Can Maçana – Coll del Miracle – Pas de l’Esfinx – Can Maçana

Can Maçana – Coll del Miracle – Pas de l’Esfinx – Can Maçana

Can Maçana – Coll del Miracle – Pas de l’Esfinx – Can Maçana

Can Maçana – Coll del Miracle – Pas de l’Esfinx – Can Maçana

Can Maçana – Coll del Miracle – Pas de l’Esfinx – Can Maçana

Can Maçana – Coll del Miracle – Pas de l’Esfinx – Can Maçana

Can Maçana – Coll del Miracle – Pas de l’Esfinx – Can Maçana

 

Baixar el track en format GPX   

Baixar el track en format KMZ  

image_pdfimage_print