Xarxa transport

La xarxa de transport per anar al monestir de Santa Maria és ben singular perquè permet combinar diverses tipologies de comunicació.

Hi ha una completa xarxa vial. L’accés al monestir  es pot fer per dues carreteres: la carretera de Monistrol de Montserrat (BP-1121) i la carretera de can Maçana (BP-1103) que comuniquen amb la xarxa principal de comunicacions. La primera amb la C55, carretera de Manresa a Abrera enllaçant amb la A2, i la segona amb la BP-1101, carretera que va des de Manresa a la N-II o la A-2. Des de Monistrol de Montserrat hi ha la carretera B-112 que uneix aquest municipi amb Collbató. Sistema de carreteres de Montserrat

També hi ha un accés per ferrocarril a través del Cremallera de Montserratque surt de l’estació Monistrol Vila o de l’estació de Monistrol de la línia Barcelona – Manresa dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, tren de via estreta.

L’altre manera d’accedir al monestir de Santa Maria és a través de un telefèric, Aeri de Montserrat, que surt de l’estació abaixador de l’aeri de Montserrat.

Finalment, des del mateix monestir de Santa Maria surten dos funiculars per accedir a l’indret de Sant Joan, Funicular de Sant Joan, o al camí de la Santa Cova, Funicular de la Santa Cova.

Antigament hi havia un altre telefèric, Aeri de Sant Jeroni, per accedir des de la carretera al cim del mirador del Moro a prop del cim de Sant Jeroni.

image_pdfimage_print