Secció XIX Vinya Nova

Aquesta secció formació part de la Regió 4 - Sant Jeroni. Aquesta secció és anomenada Coll de Muset en el llibre de Josep Barberà Montserrat pam a pam. En aquesta secció s'han incorporat, com a resultat d'una redefinició de la situació d'algunes roques,  algunes agulles que en el llibre Montserrat pam a pam estan  integrades en el secció XX Pollegons. Les coordenades emfatitzades en color blau són interactives. Situant el cursor damunt d’elles i marcant-les s’obre el Google Maps i mostra la posició de l’agulla dins del massís de Montserrat. En alguns casos la posició de la marca en el mapa no coincideix amb el cim de l’agulla, fins i tot pot aparèixer en una posició lleugerament tangencial. Aquest fenomen pot reproduir-se segons quins siguin els mapes fets servir de referència. El text descriptiu de cada agulla s’ha redactat a partir de les notes de Josep Barberà en el seu llibre Montserrat pam a pam.

NOM AGULLANUMEROALÇADAXYDESCRIPCIÓ
Agulla dels Flamencss/n8704011044605177A la part nord d’aquesta secció existeixen varis torrents que baixen entre els serrats dels Tudons i el de Sajolida i, principalment, entre aquest i el de les Paparres. A l’alçada de la confluència dels torrents dels Bugaders i el de Sajolida, entre els dos torrents, es troba una petita carena formades per unes poques roques. A l’altra banda del torrent de Sajolida, el seu marge esquerra, hi una altra petita carena que comença en el coll que en aquest indret fa el camí del Pont i la cruïlla del camí del Clot de Sajolida. L’agulla dels Flamencs està a continuació de les primeres elevacions de la carena, la Roca Mala.
Roca 3843849024010604605313Aquest roca es troba sota de la roca del Castellet en direcció sud-est alineada amb aquesta i la roca Mala de la qual està separada pel torrent de Sajolida
Roca de la Fabiola3828974010044605272A la part nord d’aquesta secció existeixen varis torrents que baixen entre els serrats dels Tudons i el de Sajolida i, principalment, entre aquest i el de les Paparres. A l’alçada de la confluència dels torrents dels Bugaders i el de Sajolida es troba una petita carena formades per unes poques roques. La roca de la Fabiola està a la meitat de carena, sota de la gran roca del Castellet i per damunt de les roques dels Bugaders.
Roca del Castellet3839164010344605293A la part nord d’aquesta secció existeixen varis torrents que baixen entre els serrats dels Tudons i el de Sajolida i, principalment, entre aquest i el de les Paparres. A l’alçada de la confluència dels torrents dels Bugaders i el de Sajolida es troba una petita carena formades per unes poques roques. De totes elles, la roca del Castellet es troba al nord de la carena, sota la roca 384, i és la més voluminosa.
Roca del Pi481A8554011124605161A la part nord d’aquesta secció existeixen varis torrents que baixen entre els serrats dels Tudons i el de Sajolida i, principalment, entre aquest i el de les Paparres. A l’alçada de la confluència dels torrents dels Bugaders i el de Sajolida, entre els dos torrents, es troba una petita carena formades per unes poques roques. A l’altra banda del torrent de Sajolida, el seu marge esquerra, hi una altra petita carena que comença en el coll que en aquest indret fa el camí del Pont i la cruïlla del camí del Clot de Sajolida. L’agulla dels Flamencs està a continuació de les primeres elevacions de la carena, la Roca Mala.
Roca del Truc3465784009214604684Seguint la carena que puja des de la Vinya Nova es troba aquesta petita agulla que té forma d’aresta
Roca Mala - I4808824011284605226A la part nord d’aquesta secció existeixen varis torrents que baixen entre els serrats dels Tudons i el de Sajolida i, principalment, entre aquest i el de les Paparres. A l’alçada de la confluència dels torrents dels Bugaders i el de Sajolida, entre els dos torrents, es troba una petita carena formades per unes poques roques. A l’altra banda del torrent de Sajolida, el seu marge esquerra, hi una altra petita carena formada també per unes poques elevacions. Al seu inici, tocant al coll que en aquest indret fa el camí del Pont i la cruïlla del camí del Clot de Sajolida, s’inicia una petita carena. A l’inici es troba un morro rocós format per dues roques. La primera roca que es troba és la roca Mala I – 480 i la segona roca Mala II – 481.
Roca Mala - II4818824011134605205A la part nord d’aquesta secció existeixen varis torrents que baixen entre els serrats dels Tudons i el de Sajolida i, principalment, entre aquest i el de les Paparres. A l’alçada de la confluència dels torrents dels Bugaders i el de Sajolida, entre els dos torrents, es troba una petita carena formades per unes poques roques. A l’altra banda del torrent de Sajolida, el seu marge esquerra, hi una altra petita carena formada també per unes poques elevacions. Al seu inici, tocant al coll que en aquest indret fa el camí del Pont i la cruïlla del camí del Clot de Sajolida, s’inicia una petita carena. A l’inici es troba un morro rocós format per dues roques. La primera roca que es troba és la roca Mala I – 480 i la segona roca Mala II – 481.
Roca Tormes481 B8494010954605135A la part nord d’aquesta secció existeixen varis torrents que baixen entre els serrats dels Tudons i el de Sajolida i, principalment, entre aquest i el de les Paparres. A l’alçada de la confluència dels torrents dels Bugaders i el de Sajolida, entre els dos torrents, es troba una petita carena formades per unes poques roques. A l’altra banda del torrent de Sajolida, el seu marge esquerra, hi una altra petita carena que comença en el coll que en aquest indret fa el camí del Pont i la cruïlla del camí del Clot de Sajolida. La darrera roca d’aquesta carena és la Roca Tormes.
Roques dels Bugaders - IIs/n8964009734605225A la part nord d’aquesta secció existeixen varis torrents que baixen entre els serrats dels Tudons i el de Sajolida i, principalment, entre aquest i el de les Paparres. A l’alçada de la confluència dels torrents dels Bugaders i el de Sajolida es troba una petita carena formades per unes poques roques. Una d’elles són les roques dels Bugaders. Del conjunt de roques d’aquesta carena són les situades més en el seu extrem.
Roques dels Bugaders  - Is/n9054009844605250A la part nord d’aquesta secció existeixen varis torrents que baixen entre els serrats dels Tudons i el de Sajolida i, principalment, entre aquest i el de les Paparres. A l’alçada de la confluència dels torrents dels Bugaders i el de Sajolida es troba una petita carena formades per unes poques roques. Una d’elles són les roques dels Bugaders. Del conjunt de roques d’aquesta carena són les situades més en el seu extrem.
    Tornar a Agulles